Mladi člani SMC ustanovili podmladek SMC

Med prioritetami so izpostavili enake možnosti, trajnostni razvoj, krožno gospodarstvo in digitalizacija.

Objavljeno
02. junij 2016 23.27
N. Č., STA
N. Č., STA

Ljubljana - Mladi člani Stranke modernega centra (SMC) so na današnjem srečanju ustanovili podmladek stranke Mladi SMC.

Za predsednika so izvolili 24-letnega Roka Novaka, ki je za STA izrazil pripravljenost na sodelovanje z vsemi, ki bodo želeli sodelovati. Za podpredsednika so izbrali Anjo Jankovič in Nejca Šporina. »Mladi smo vedno gonilo sprememb in odprtosti, občine, država in svet potrebujejo naš glas, našo voljo in naš zanos,« so Novakove besede povzeli na spletnih straneh stranke.

                             Podmladek s predsednikom stranke SMC Mirom Cerarjem. Foto: SMC

»Treba se je dvigniti in z močnim, udarnim glasom spregovoriti, kaj je prav, kaj je treba storiti in kakšen svet si mladi želimo v prihodnosti,« je še povedal Novak, ki je tudi generalni sekretar Mladinskega sveta Kamnik.

Med ključnimi področji je prvi predsednik podmladka največje vladne stranke izpostavil reševanje stanovanjske problematike mladih. Po njegovih besedah se bodo zavzemali tudi za trajnostni razvoj in digitalizacijo. Poleg tega želijo mladim omogočiti enakopravne možnosti za sodelovanje v družbi.

Ustanovnega srečanja se je udeležil tudi predsednik SMC Miro Cerar, ki je dejal, da ustanovitev podmladka predstavlja prelomen trenutek za stranko. »Danes vem, da gledam prihodnost SMC, ki sega daleč naprej. Sem pomirjen, vesel, pa tudi nekoliko vznemirjen. Pričakujem, da nas boste mladi poživili s svojo ustvarjalnostjo, inovativnostjo, idejami, predvsem pa energijo, ki ste jo pokazali,« je povedal Cerar.

Mladi SMC so sprejeli tudi statut in manifest, v katerem so zapisali, da je njihov cilj družba, kjer bodo generacije mladih živele dostojno, imele možnost pridobiti dobro izobrazbo in bile slišane v družbi. Tako bodo mladi tudi sami postali nosilci sprememb, so še zapisali na spletni strani.