MNZ - prvo srečanje na temo združevanja občin

Danes bo posvet s strokovnjaki, ki jih želi minister vključiti v razpravo o predlagani reformi lokalne samouprave.

Objavljeno
19. september 2013 10.20
Člani Komisije za preprečevanje korupcije so pod vodstvom predsednika Gorana Klemenčiča prišli na delovni obisk na Ministrstvo za notranje zadeve. Sprejel jih je minister Gregor Virant.
K. V., Delo.si; STA
K. V., Delo.si; STA

Ljubljana - Na ministrstvu za notranje zadeve bo danes prvo srečanje s strokovnjaki, ki jih želi minister Gregor Virant vključiti v razpravo o predlagani reformi lokalne samouprave.

Šlo naj bi za uvodni, informativni sestanek. Na kakšen način in v kakšnih časovnih okvirih bo strokovna skupina delovala v prihodnje, pa za zdaj še ni jasno.

Na sestanek naj bi bili vabljeni Stane Vlaj, Miro Haček, Žan Jan Oplotnik, Marjan Ravbar, Janez Šmidovnik, Gorazd Trpin, Miloš Senčur, Rajko Pirnat, Albin Igličar in Franc Grad.

Minister Virant je oblikovanje strokovne skupine, ki naj bi se projekta lotila postopoma, napovedal potem, ko je dobil načelno soglasje vodij koalicijskih poslanskih skupin.

Kaj konkretno bodo naloge strokovne skupine, torej ali bo šlo za neformalno posvetovalno telo ali morda strateški svet, kot je obstajal za oblikovanje projekta regionalizacije v času vlade Boruta Pahorja, na ministrstvu za notranje zadeve niso pojasnili.

Zapisali so le, da si minister prizadeva pridobiti neformalna mnenja stroke, tako kot to zahteva vsako drugo spreminjanje zakonodaje.

 Stane Vlaj, je vabila na sestanek vesel. Meni, da če se bodo vprašanj lotili strokovno in postopno, je pripravljen sodelovati. Nikakor pa ne bi, kot je dodal, pristal na pozicijo, da bi se strokovno skupino »zlorabilo« za alibi oz. opravičevanje neke politike.