Novoizvoljena vlada se bo sestala na drugi redni seji

Na programu verjetno kadrovska imenovanja in razrešitve, saj nekatera ministrstva še nimajo državnih sekretarjev.

Objavljeno
25. september 2014 12.26
Vlada
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana − Novoizvoljena vlada Mira Cerarja se bo danes sestala na svoji drugi redni seji. Večjih vsebinskih odločitev glede na dnevni red seje danes ni pričakovati, so pa zato verjetnejša kadrovska imenovanja in razrešitve, saj nekatera ministrstva še nimajo državnih sekretarjev.

Nova vlada se je sicer že imela možnost spoznati, saj se je že nekaj ur po tistem, ko je bila potrjena v DZ, sestala na konstitutivni seji. Na njej je med drugim sprejela kar nekaj kadrovskih odločitev. Tako je za generalnega sekretarja vlade imenovala Darka Krašovca, imenovala pa je tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom.

Med drugim je za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade imenovala Janeza Lenarčiča.

V nedeljo se je nova vlada dobila tudi na delovnem posvetu in pregledala prioritete na posameznih ministrstvih. Kot je po posvetu ugotavljal minister za javno upravo Boris Koprivnikar, se vsi resorji soočajo s številnimi težavami, urgentnimi zadevami in s potrebo po dodatnih sredstvih, a bodo rešitve iskali v okviru sredstev, ki jih imajo trenutno na voljo.

Ena izmed prvih odločitev, ki jih bo morala sprejeti nova vlada, bo tudi odločitev, ali bo predlagala rebalans državnega proračuna, čaka pa jo tudi delo na pripravi osnutka proračuna za leto 2015.