SD: Sina (Pahorja) je zatajil, Stanovnik

V SD »sprejemajo« Stanovnikovo izjavo, a se počutijo »ogorčene«.

Objavljeno
25. september 2012 17.12
Posodobljeno
25. september 2012 17.25
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljublljana – V stranki SD nedavno podporo Zveze združenj borcev za vrednote NOB predsedniškemu kandidatu in aktualnemu predsedniku države Danilu Türku sicer »sprejemajo«, a se počutijo »ogorčene«.

Še več: podporo drugemu kandidatu in ne Borutu Pahorju jemljejo kot »odpoved očeta sinu«. Kot so še zapisali, vrednote NOB še naprej ostajajo pomembno vodilo njihovega delovanja.

Današnja izjava Janeza Stanovnika, kjer pravi, da bodo prihajajoče predsedniške volitve plebiscit, so potrdile bojazen, ki jo je izrekel Borut Pahor že v intervjuju za TVMB pretekli teden, pa je sporočili v izjavi za javnost Pahor.

»Ali bomo Slovenci sodelovali ali pa se bomo razklali. Nekaj bi rad povedal z velikim obžalovanjem: bojim se – in ta strah je iz dneva v dan bolj upravičen –, da volitve tudi tokrat, čez pet let, kot 2007, ne bodo nič več kot samo referendum o tem, ali je kdo za ali proti Janševi vladi. Če bo tako – in zdi se, da bo –, bomo Slovenci sami sebi izkopali še večjo jamo, iz katere se bomo še težje izvlekli.«