Pahor: Klofuta vladi je bila bolj pomembna od uspeha Slovenije

Ob predstavitvi kandidatov SD za volitve je Borut Pahor povedal, da je vlada dobro opravila in da lahko to ponovi v novem mandatu.

Objavljeno
12. november 2011 16.57
Posodobljeno
12. november 2011 16.57
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Novo mesto - Predsednik SD in premier Borut Pahor se je v Novem mestu danes udeležil predstavitve kandidatov SD za volitve v 6. volilni enoti. Ob reformah zadnjega mandata je bila po Pahorjevih besedah klofuta vladi bolj pomembna od uspeha Slovenije. Kljub temu je vlada delo dobro opravila, SD pa v morebitnem novem mandatu dobro delo lahko ponovi, je dejal.

V času krize je vlada v skušala Slovencem zgraditi trden dom, kljub temu pa je največja opozicijska stranka večino njenih reform zrušila, kar bodo najbolj občutili navadni in nepremožni ljudje, je, kot poroča STA, opozoril Pahor.

Ker se znova govori o tihi recesiji, gre Slovenija znova v težke čase. Ob tem je Pahor dejal, da je SD relativno uspešno vodila vlado in slovensko državo ter vprašal, ali bodo ljudje na predčasnih volitvah tvegali in izbrali koga drugega, za katerega ne morejo reči, da jih bo tako varno in tako uspešno peljal skozi krizo, kot jih je SD.

Kljub temu, da pred predčasnimi volitvami stranka ni tako priljubljena, kot je bila pred tremi leti, bo SD, če mu bodo volivci vnovič zaupali, težko delo v dobro ljudi nadaljeval in dobro delo ponovil. S tem bo Slovenijo varno in dokončno izpeljala iz krize, je še povedal Pahor.

V 6. volilni enoti - na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju - se bodo na listi SD za vstop v državni zbor potegovali v 1. volilnem okraju 30-letna politologinja in svetovalka v kabinetu predsednika vlade Darja Kapš, v 2. okraju 30-letna politologinja Saša Jerele, v 3. okraju 53-letna trgovka Jožefa Šepetavc, v 4. okraju 36-letni pravosodni policist Mitja Jeras in v 5. okraju 48-letni prometni inženir Anton Kmetič.

V 6. okraju 49-letni gradbeni tehnik Boris Urbanica, v 7. okraju 64-letna samostojna podjetnica Breda Drenek Sotošek, v 8. okraju 40-letni poslanec in župan Radeč Matjaž Han, v 9. okraju 49-letni vodja kadrovske službe Soniboj Knežak, v 10. okraju 29-letni vodja projektov optimacije Sebastjan Ledinek in v 11. okraju 51-letni samostojni podjetnik Mitja Cizej.