Pahor piše šolarjem: Šola ni šala

Predsednik države je danes objavil poslanico učencem in dijakom ob začetku novega šolskega leta.

Objavljeno
31. avgust 2013 19.12
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Predsednik republike Borut Pahor učencem in dijakom med drugim jim sporoča, da več kot bodo znali, bolj bodo lahko prihodnost oblikovali po svoji podobi.

»Počitnic je konec. Hura! Spet se začenja šola in to ni šala. V šoli se boste dobro počutili, se imeli lepo in zabavali, našli boste nove prijatelje, morda se boste celo zaljubili,« šolarjem piše predsednik.

Dodaja, da se bodo ob tem tudi pridno učili, spoznavali pomembne resnice o življenju, svetu in spletu. »Zelo boste radovedni in to je super.«

»Postajali boste zrelejši, pametnejši in odgovornejši. Prav vsak od vas se bo oblikoval v unikatno osebnost. Učitelji in profesorji vam bodo pri tem pomagali po njihovih najboljših močeh. Starši pa vas ne bomo obremenjevali s skrbmi in stiskami, ker je prav, da je vaš svet lep, poln upanja in sanj o prihodnosti,« pravi predsednik.

»Več boste znali, bolj boste to prihodnost lahko oblikovali po svoji podobi. Šola je točno to, kar potrebujete za to,« še sporoča Pahor.

Šolsko leto se bo začelo 2. septembra, ko bo v šolske klopi sedlo 163.914 osnovnošolcev in 77.283 dijakov. Prvič bo šolski prag prestopilo 20.368 prvošolcev.