Pavel Gantar prejel grozilno pismo

Avtorji grozilnega pisma sporočajo, da so za znižanje plač, a le tistih, ki so visoke, ne pa tudi pokojnin.

Objavljeno
08. november 2011 11.36
Posodobljeno
08. november 2011 11.52
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - »Sporočamo vam, da naša ekipa šteje že 486 mož. Podobno pismo so prejeli tudi nekateri drugi v Državnem zboru. Tega, kako bodo potekali hitri napadi in drugi zločini, ne bo vedel nihče. Opozarjamo te na tvoje besede in na tvojo izjavo, da se znižajo plače in pokojnine v državi,« je zapisano v ročno napisem pismu neznanega avtorja, ki ga je prejel poslanec Zaresa in bivši predsednik državnega zbora Pavel Gantar. Za Delo.si je dejal, da ne ve, kdo od poslancev je med prejemniki pisma.

Avtorji grozilnega pisma sporočajo, da so za znižanje plač, a le tistih, ki so visoke, ne pa tudi pokojnin. »Samo dotaknite se pokojnin. Še isti dan bodo vojni napadi. Odločno se bomo zavzeli, da se pokojnin nihče ne dotakne.«

»Dobro poslušaj, v Sloveniji je treba znižati plače vsem, ki imajo več kot 2500 evrov neto, torej direktorji, menedžerji oziroma vsi na vodilnih položajih. Kako si lahko predstavljaš, da 400 ali 500 evrov vredne pokojnine še dodatno znižamo?,« so še zapisali v pismu in dodali: »V opomin pred napadi, katere se ne bo dalo preprečiti, saj za njih ne bo vedel nihče, sporočamo, da čakamo samo še bolj resne vladne namene. Pazi se.«

Gantar je pismo prejel včeraj. Za Delo.si je povedal, da je vzrok za pismo najverjetneje intervencijski zakon, saj je ravno včeraj nadaljeval pogovore s sindikati o omejitvi povečanja izdatkov za plače v javnem sektorju, pokojnin in socialnih transferjev.

Dejal je še, da načeloma prejema prijazna pisma. Tokrat je bilo pismo manj prijazno in kot pravi Gantar, je treba besedo grozilno vzeti za rezervo.

Z vsebino pisma je seznanil generalno sekretarko varnostne službe v Državnem zboru.