Pavel Rupar izstopil iz SDS

Izstopne izjave so dali tudi člani Ruparjeve družine.

Objavljeno
15. avgust 2013 12.43
Pavel Rupar
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič –Iz SDS je izstopil eden najbolj zvestih privržencev stranke in njenega predsednika Janeza Janše, nekdanji poslanec nekdanji tržiški župan Pavel Rupar. Poleg njega so izstopne izjave na sedež SDS in v vednost Janezu Janši poslali tudi njegova mati Ivana, soproga Marija in še štirje drugi družinski člani.

»Vzrokov za to odločitev je veliko, a jih za zdaj ne bom razkrival javnosti. Lahko povem le, da smo o tem dejanju dolgo premišljevali, odločili pa se v trenutku, ki se nam zdi najbolj primeren,« je Pavel Rupar na kratko povedal za Delo.

Naj spomnimo, da je oktobra lani ob pretresih v tržiški SDS in potem, ko je bil septembra 2012 na kranjskem okrožnem sodišču v aferi Aquaplus obsojen na enoletno zaporno kazen in vračilo 40.000 evrov z obrestmi, dejal, da zaradi nestrinjanja ne hodi več na sestanke izvršilnega odbora SDS in svetniške skupine. »Naj se sami menijo, jaz bom pa deloval po svoje. Sicer pa do svoje smrti SDS in življenje dam za predsednika,« je takrat izjavil Rupar.

Že v torek je stranko zapustil še en pomemben član Franc Pojbič, ki se je, kot je dejal, za izstop odločil, ker ga je stranka že »dolgo časa utesnjevala«.