Poslanci še zadnjič sejejo pred razpustom parlamenta

Predsednik DZ Germič se je zahvalil poslancem. Predsednik države Danilo Türk bo nekaj po polnoči razpustil parlament.

Objavljeno
20. oktober 2011 17.11
Posodobljeno
20. oktober 2011 17.25
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si
Ljubljana - Predsednik državnega zbora (DZ) Ljubo Germič je ob koncu izredne seje dejal, da je bilo v tem mandatu opravljenega veliko dela, ki ni bilo vedno lahko. Dejal je, je bila današnja seja verjetno zadnja pred volitvami in konstituiranjem novoizvoljenega DZ. Poslanke in poslance je povabil k zadnjemu skupinskemu fotografiranju in se jim zahvalil za sodelovanje, poroča STA.

»Iztekajoči se mandat je zaznamovalo pestro delo in veliko odločitev, v največji meri predvsem soočanje z globalno finančno-gospodarsko krizo in iskanje izhodov iz nje. Zaznamovale pa so ga tudi 20. obletnice številnih dogodkov, ki so pomembno vplivali na razvoj in potek procesa osamosvajanja Slovenije in razvoj slovenske parlamentarne demokracije ter nam omogočili, da smo iz naroda prerasli v nacijo,« je povedal Germič.

Vodenje DZ je za kratko obdobje prevzel od uspešnega predhodnika Pavla Gantarja in to v izjemno živahnem obdobju, »zaznamovanim z nemirnim političnim vzdušjem in razburkanimi ter zaostrenimi gospodarskimi okoliščinami«, je pojasnil Germič. Dodal je, da se je kljub temu ves čas trudil svojo funkcijo opravljati vestno in odgovorno in po svojih najboljših močeh.