Pozabili smo na Igorja Šoltesa

Ali je najbolj transparenten res najbolj transparenten ?

Objavljeno
31. maj 2017 22.10
jer-Soltes
T. K.
T. K.

Ljubljana – Včeraj smo v članku Polovica naših evroposlancev problematičnih, ki je nastal v okviru Projekta Evroposlanci, spregledali pisarno na Trgu Osvobodilne fronte 13, kjer ima pisarno Igor Šoltes, stranka Verjamem pa uradni naslov.

Zapisali smo: Pregledali smo lastništvo vseh evropisarn in pri evropskih poslancih Francu Bogoviču, Ivu Vajglu, Tanji Fajon in Igorju Šoltesu nismo odkrili povezav s političnimi strankami ali poslanci osebno, drugače je bilo v primerih Patricije Šulin, Romane Tomc, Milana Zvera in Lojzeta Peterleta.

Toda na Trgu Osvobodilne fronte 13, kjer ima pisarno Šoltes, ima, kot so nas opozorili bralci, uradni naslov tudi stranka Verjamem. Ta je še vpisana v register političnih strank, njen zastopnik je uradno še vedno Šoltes. V njegovi pisarni zatrjujejo, da stranka Verjamem ne deluje v njihovih prostorih, kjer pravzaprav ne vedo, ali je sploh še dejavna. Šoltes je kot predsednik stranke izstopil julija 2014, tudi ni več njen član, pojasnjujejo.

S stranko smo poskušali navezati stik, a njihov e-naslov ni več aktiven. Ob tem so spomnili, da je Šoltes na evropskih volitvah kandidiral z listo »Verjamem! Lista dr. Igorja Šoltesa« – takrat stranka niti še ni bila ustanovljena – in da najemnino plačuje fizični osebi, ki je lastnica prostorov. Poslali so nam tudi pogodbo, ki to dokazuje.