Premierko na facebooku zasuli z vprašanji

Odgovarjala je na vprašanja »prijateljev«: »Najšibkejšim ne bomo jemali.« »Niso vsi v politiki z dobrimi nameni.«

Objavljeno
03. september 2013 21.40
Alenka Bratušek, predsednica vlade RS, vlada v Viteški dvorani mariborskega gradu, Maribor, 21.62013
Nina Čakarić, Delo.si
Nina Čakarić, Delo.si
Ljubljana - Ker dnevno prejema številna vprašanja, se je predsednica vlade Alenka Bratušek odločila, da bo nanje odgovarjala nekoliko manj formalno - kar prek družabnega omrežja.

Danes je svojim sledilcem, ki so jo zasuli s poplavo resnih in manj resnih vprašanj, v enournem pogovoru med drugim dejala, da bo Slovenija ostala socialna in solidarna država - »najšibkejšim ne bo jemali«, »pokojnine so nedotakljive«.

Zagotovila je, da vlada nikoli ni pripravljala ukrepov za znižanje pokojnin, se bodo pa v njeni ekipi zavzeli za boj proti sivi ekonomiji. Paket bodo predstavili konec tedna. Pripravljen je tudi zakon, v katerem predlagajo 70-odstotni davek na premoženje nepojasnenega izvora.

Ena od fb-prijateljic je predsednici vlade svetovala, naj že enkrat »udari po mizi« in »nesposobnim politikom pokaže, kje jim je mesto«. Bratuškova ji je odgovorila: »Očitno sem preveč zaupala ljudem v politiki. Trajalo je nekaj mesecev, da sem to spoznala. Ko spoznaš, da niso vsi v politiki z dobrimi nameni, veš, da moraš odločno ukrepati. In bom.«

Ni se uspela izogniti niti vprašanju, zakaj kot predsednica vlade ne podpre Gašparja Gašparja Mišiča. Kratko in jasno je zapisala, da je Mišič kot državni sekretar za koordinacijo reševanja podjetij v težavah pustil veliko dela neopravljenega in tudi, da ne more podpreti neposrednega prehajanja političnih funkcionarjev v državna podjetja.

In malo za šalo. Se sprašujete, ali ima premierka na oblačilih raje zebrasti ali tigrasti vzorec? Nič od naštetega, vztraja pri leopardjem.

Bratuškova je dejavna uporabnica svojega facebook profila. Med počitnicami je denimo objavila družinsko fotografijo z dopusta, 1. septembra pa je presenetila s prikupno fotografijo iz svojega otroštva.

Napovedala je tudi, da bo Facebook prijateljem znova odgovarjala v začetku oktobra. Že veste, kaj bi jo vprašali?