Pretresi v tržiški SDS

Uroš Pivk je izstopil iz stranke, nato so ga izključili še iz svetniške skupine.

Objavljeno
03. oktober 2012 19.45
M. Ha., Kranj
M. Ha., Kranj

Tržič - »Po tehtnem premisleku sem v avgustu izstopil iz stranke SDS, v katero sem se včlanil na prijateljsko povabilo Pavla Ruparja pred enim letom. No, zdaj ugotavljam, da so me izključili iz svetniške skupine in sem očitno samostojni svetnik ...,« je ob robu minule seje občinskega sveta novinarjem pojasnil Uroš Pivk.

Izvršilni odbor občinskega odbora SDS in svetniška skupina SDS sta predlagali njegovo razrešitev iz mesta člana komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, saj da ne zastopa več interesov stranke, za novega člana pa so predlagali predsednika OO SDS Tržič Klemena Grašiča, sicer tudi že občinskega svetnika, ki je bil v prejšnjem mandatu na listi Mladi Tržiča.

Pivkov izstop iz SDS korenini v izstopu Pavla Ruparja iz izvršilnega občinskega odbora in svetniške skupine. Po njegovem odhodu je bil eden od kandidatov za predsednika tudi Pivk, nato pa so, kot je razložil Pivk, začele iz centrale v Ljubljani prihajati čudne stvari. »Svetniki imamo pravico biti obveščeni in tudi Grašiču sem jasno povedal, da ostajam v svetniški skupini in kviazu,« je razlagal nemalo presenečeni Pivk. Zgovoren je bil tudi Pavel Rupar. »Na sestanke izvršilnega odbora SDS in svetniške skupine zaradi nestrinjanja ne hodim več. Naj se sami menijo, jaz bom pa deloval po svoje. Sicer pa do svoje smrti SDS in življenje dam za predsednika,« je poudaril Rupar in se zgrozil, ko mu je Grašič, ki je predsedovanje prevzel po izredni konferenci v letošnjem letu, začel citirati statut o avtomatični odstavitvi iz svetniške skupine, če član izstopi iz stranke. V svetniški skupini SDS, ki je bila doslej s sedmimi člani, enako kot LDS, najmočnejša v občinskem svetu, je tako po novem še pet članov.