Prvi dan predčasnega glasovanja oddanih 6500 glasov

Gre za 0,38 odstotka volilnih upravičencev. Leta 2012 je o družinskem zakoniku prvi dan glasovalo 3735 volivcev.

Objavljeno
16. december 2015 10.39
Pi. K.
Pi. K.

Ljubljana − Prvi dan predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih se je glasovanja udeležilo 6514 volivk in volivcev oziroma 0,38 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na referendumu o družinskem zakoniku leta 2012 je prvi dan predčasno glasovalo 3735 volivcev, so danes sporočili z državne volilne komisije.

Predčasno glasovanje na referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi, ki bo sicer v nedeljo, se je začelo v torek in bo potekalo do četrtka. Predčasno je mogoče glasovati od 7. do 19. ure na sedežih okrajnih volilnih komisij ter na tistih upravnih enotah, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, to so Cerknica, Dravograd in Metlika.

Okrajne volilne komisije v teh dneh volivcem pošiljajo obvestila o volišču, kamor so vpisani v volilni imenik, obvestila bodo vsi prejeli najpozneje do sobote. Tudi če obvestila še niso prejeli, se lahko udeležijo predčasnega glasovanja, svojo istovetnost pa morajo v vsakem primeru izkazati z osebnim dokumentom.

Predčasno glasovanje poteka na enak način, kot bo na dan referenduma, volivci obkrožijo za ali proti.