Prvi sestanek vladnih delovnih teles

Karla Erjavca je pri vodenju odbora za državno ureditev in javne zadeve zamenjal Goran Klemenčič.

Objavljeno
22. september 2014 16.03
Nova vlada RS
Monika Hrovat
Monika Hrovat
Ljubljana - Danes je na vladi potekal prvi sestanek delovnih teles vlade, ki so se ga udeležili vodje posameznih teles, generalni sekretar vlade Darko Krašovec in predsednik vlade Miro Cerar.

Odbor za gospodarstvo vodi Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Komisija za administrativne zadeve in imenovanja bo delovala pod vodstvom Borisa Koprivnikarja, aktualnega ministra za javno upravo. Zgodila pa se je sprememba pri odboru za državno ureditev in javne zadeve. Na četrtkovi konstitutivni seji so za vodjo tega odbora imenovali ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, vendar bo to delo namesto njega opravljal Goran Klemenčič, minister za pravosodje.

Današnji sestanek je bil tehnične narave. Jutri bodo potekale seje delovnih teles, na katerih se pripravijo na četrtkovo sejo vlade. Kot je po sestanku povedal Židan, bodo sprva obravnavali teme, ki so vezane na čas, »na kakšne obiske v Evropi, na poročila, torej nič zelo vsebinskega«, saj je vlada šele začela delati. Bolj konkretno naj bi se pogovarjali prihodnji teden.

Na ustanovni seji, ki je potekala v četrtek po potrditvi ministrov v državnem zboru, so že imenovali nekaj državnih sekretarjev, ne pa še vseh. Kot pravi Židan: »Nikamor se ne mudi. Bolje je imeti boljšega kandidata in si vzeti nekaj več časa kakor pa hiteti.«