PS prestavila kongres stranke za nedoločen čas

Izvršni odbor stranke je soglasno podprl delo predsednice vlade Alenke Bratušek.

Objavljeno
03. oktober 2013 18.21
suhadolnik PS
An. B., notranja politika, Pi. K., Delo.si
An. B., notranja politika, Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Pozitivna Slovenija je na današnjem izvršnem odboru stranke, kjer so bili prisotni vsi člani, razen Renate Brunskole in predsednika seniorjev Marjana Sedmaka, odločila, da prestavi kongres stranke, na katerem bodo odločali o novem vodstvu, za nedoločen čas; bodisi do rednih bodisi do predčasnih državnozborskih volitev..

Izvršni odbor PS v celoti podpira delo predsednice vlade Alenke Bratušek, so sporočili po sestanku člani IO. »Močnejšega političnega sporočila iz stranke, kot je to, da izvršni odbor soglasno podpre Alenko Bratušek kot premierko in predsednico stranke, v tem trenutku ne moremo dati,« je dejal podpredsednik PS Robert Golob.

Kociper: Interesi države pred strankinimi

Maša Kociper pa je dejala, da »vlada dela dobro in sprejema vse nujne ukrepe za rešitev krize.« Po njenem mnenju so z današnjimi odločitvami v PS ponovno postavili interese države pred interese stranke.

Odločitev mora potrditi še svet stranke. Kongres stranke je bil sicer načrtovan za 19. oktober

Sejo je vodila Bratuškova, ki izjav ni dajala. Ostali člani so še Vasja Butina, Jani Möderndorfer, Maša Kociper, Melita Župevc, Robert Golob, Aleš Čerin in Zoran Bosančić.

Sprememb pri kandidatih za predsednika stranke ni bilo.

Janković: Odločitev je legitimna

Kandidat za predsednika Pozitivne Slovenije Zoran Janković je odločitev izvršnega odbora stranke o prestavitvi kongresa označil za legitimno potezo, v katero se ni vmešaval. »To je legitimna odločitev izvršnega odbora in jo kot tako sprejemam,« je dejal Janković. Več od tega ni želel pojasnjevati.

Po neuradnih informacijah Bratuškova še do danes zjutraj ideji o preložitvi kongresa ni bila naklonjena. Po štirih urah so člani izvršnega odbora vendarle dosegli soglasje, čeprav naj bi bila, kot je neuradno slišati, razprava za tesno zaprtimi vrati »pestra.«