Razlogi za Gorškov odstop so skrivnost

Minister je povedal, da sta se z nekdanjim direktorjem policije dogovorila, da o razlogih za odhod ne bosta govorila javno.

Objavljeno
19. september 2012 22.44
Majda Vukelić, notranja politika
Majda Vukelić, notranja politika

Ljubljana - Člani odbora za notranje zadeve tudi na današnji seji niso izvedeli razlogov za odstop generalnega direktorja policije Janka Gorška.

Notranji minister Vinko Gorenak je povedal, da sta se z Gorškom dogovorila, da o razlogih za njegov odhod ne bosta govorila javno.

Sicer pa člani odbora niso podprli predlogov največje opozicijske stranke Pozitivne Slovenije, ki je zahtevala sklic nujne seje, da bi na njej razpravljali o tem, ali sedanja oblast zagotavlja neodvisnost operativnega dela policije.

PS o tem dvomi, zato je predlagala, naj premier razreši notranjega ministra. Koalicijska večina je ugotovila, da za to ni nobenih razlogov, saj obstaja primerna razmejitev pristojnosti med MNZ in policijo.

Premier Janez Janša pa je med obiskom na Koroškem zatrdil, da vsi ministri, tudi Gorenak, uživajo njegovo zaupanje. »V tistem trenutku, ko ne bo tako, bom predlagal njihovo zamenjavo,« je dejal. Opoziciji pa je sporočil, naj, če misli drugače, uporabi instrumente, ki jih ima na voljo in proti ministru vloži interpelacijo.