S čim bodo dodatno služili poslanci?

Kar 18 poslank in poslancev je zaprosilo za opravljanje dodatnega petinskega dela. Prošnje ugodili vsem razen Bratuškovi.

Objavljeno
04. september 2014 19.22
Ustanovna seja Državnega zbora - Milan Brglez 01.avgusta 2014
Sandra Hanžič
Sandra Hanžič
Ljubljana − Po poslovniku DZ imajo poslanci možnost zaprositi za opravljanje dodatnega dela, če gre za opravljanje zahtevnejših strokovnih, znanstvenih, pedagoških ali raziskovalnih del. Za to je zaprosilo 18 poslancev, a le eni poslanki tega niso odobrili − Alenki Bratušek.

Bratuškova, ki novembra najverjetneje odhaja na komisarsko mesto v Bruselj, je v prošnji zapisala, da bi želela nadaljevati preteklo sodelovanje z domačimi in tujimi institucijami, a so poslanci s šestimi glasovi za in sedmimi proti to zavrnili, saj naj bi bila njena obrazložitev premalo konkretizirana.

Največji delež poslancev bo sicer opravljal pedagoško delo − največ petino časa bodo na fakultetah preživeli Milan Brglez (FDV), Simona Kustec Lipicer (FDV in FU), Franc Trček (FDV, mariborska fakulteta za gradbeništvo in reška univerza), Bojan Dobovšek in Vinko Gorenak (fakulteta za varnostne vede), Mitja Horvat (ljubljanska pravna fakulteta), Jasna Murgel (Doba fakulteta in GV založba) ter Jasna Godec (Ljudska univerza Šentjur).

Nekaj poslancev se bo lotilo svetovalnega ali strokovnega dela, med njimi Mirjam Bon Klanjšček (priprava izobraževalnega gradiva za dijake), Janja Sluga (Slovensko ljudsko gledališče Celje), Ivan Škodnik ( Slovensko ljudsko gledališče Velenje), Irena Košnik Grošelj (nevladna organizacija Šent) in Vesna Vervega (državni izpitni center).

Kot zdravnik bo v Sežani delal Tomaž Gantar, Marijana Kotnik Poropat bo skrbela za poravanave na notranjem ministrstvu, Peter Vilfan bo občasno komentiral košarkarske prenose, Violeta Tomić pa bo nadaljevala svojo igralsko pot.