SD na kongres 10. januarja

Po oceni trenutno predsedujočega SD Dejana Židana je stranka v prvem krogu lokalnih volitev naredila napredek.

Objavljeno
09. oktober 2014 21.31
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana - Predsedstvo SD je na današnji seji sklenilo, da bo strankin volilni kongres 10. januarja prihodnje leto. Tri dni zatem se namreč izteče šestmesečni rok po državnozborskih volitvah, v katerem mora stranka organizirati kongres. Na seji predsedstva so razpravljali tudi o lokalnih volitvah, glede katerih so optimistični, poroča STA.

Po oceni trenutno predsedujočega SD Dejana Židana je stranka v prvem krogu lokalnih volitev naredila napredek. »Če smo pred štirimi leti v prvem krogu dobili 10 županov, imamo zdaj po prvem krogu 12 županov in še dva, ki smo ju podprli, v drugi krog pa gremo še z 12 kandidati. Smo optimisti in verjamemo, da bomo dobili vsaj osem dodatnih županov,« je dejal. Bolj resno analizo volitev pa bodo še naredili, je Židan povedal ob robu seje predsedstva.

Na seji predsedstva SD so nocoj potrdili tudi vse sklepe o postopkih za kongres. SD je trenutno sicer brez predsednika, saj je 26. maja odstopil Igor Lukšič, od takrat pa stranko začasno kot predsedujoči vodi Židan.