SD zapušča tudi Melita Župevc

V SD novice niso komentirali, Župevčeva pa je ni niti potrdila niti zanikala. Menda se pridružuje Jankovićevi listi.

Objavljeno
29. oktober 2011 16.14
Posodobljeno
29. oktober 2011 18.30
T.S., Z.P., notranja politika
T.S., Z.P., notranja politika
Ljubljana - Po neuradnih informacijah socialno demokracijo zapušča tudi poslanka Melita Župevc. V SD novice niso komentirali, Župevčeva pa je ni niti potrdila niti zanikala. »Vse bom pojasnila v prihodnjih dneh,« nam je danes dejala.

Vodstvo stranke je, po naših podatkih, o odhodu obvestila v petek popoldne. Župevčeva bo še naprej politično aktivna, menda pa se pridružuje listi Zorana Jankovića. To pa pomeni, da bo imela Pozitivna Slovenija podporo najmanj štirih poslancev sedanjega sklica.

Melita Župevc sodi v mlajšo generacijo poslancev SD in tudi med bolj prepoznavne obraze, zlasti zaradi uspešnega vodenja preiskovalne komisije, ki je preučevala odgovornost politikov pri izdajanju brezplačnikov pred prejšnjimi volitvami. Po Julijani Bizjak Mlakar, Renati Brunskole in Janji Klasinc je že četrta poslanka po vrsti, ki se je po padcu vlade odločila za odhod. Mlakarjeva je prestopila k Desusu, Brunskoletova je podprla Jankovića, Klasinčeva pa je za zdaj dala svoj podpis stranki Franca Žnidaršiča DSD. Jankovića bo podprl tudi poslanec SD Alen Bukovnik, ki pa socialne demokracije ni zapustil.

V SD, ki ji ankete kažejo volilni izid pod desetimi odstotki, odhodov poslancev ne komentirajo in običajno sporočajo le, da bo stranka hude pretrese preživela. »SD je dovolj enotna glede na razmere,« je za Sobotno prilogo povedal Borut Pahor in dodal, da »stranke doživljajo vzpone in padce«, kar pa je le »del demokratičnih procesov«.