Sindikat zdravstva podprl interpelacijo ministrice

Kolar Celarčeva je po njihovem zgrešeno obravnavala razmere in dogajanja v UKC Ljubljana ter drugih bolnišnicah.

Objavljeno
08. julij 2017 15.49
Be. B., STA
Be. B., STA

Ljubljana - Poslanska skupina SDS je včeraj proti ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc vložila že drugo interpelacijo. Oktobra lani jo je preživela, zdaj pa so tudi v Desusu in SD z delom ministrice zelo nezadovoljni, razmere v zdravstvu pa se slabšajo. Tudi v Sindikatu zdravstva Slovenije so podprli interpelacijo zoper ministrico.

Že včeraj so poleg nekaterih koalicijskih strank intepelacijo podprla zdravniška sindikata Fides in Praktikum. Delavci različnih poklicnih skupin, zaposleni v podpornih službah v zdravstvu, se pridružujejo obrazložitvi vzrokov za interpelacijo. Poleg že navedenih razlogov za odstop so v sindikatu dodali še, da jih je zmotilo zgrešeno obravnavanje razmer in dogajanja v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana ter drugih bolnišnicah v državi, predvsem ob izbruhih afer, ki so škodovale ugledom teh institucij in zaposlenih. Obosodili so tudi delovanje nekaterih drugih sindikatov v zdravstvu, ki kljub zelo slabim razmeram v zdravstvu hvalijo ministrico in njeno delo.

Interpelacije zoper ministrico ne podpirajo v sindikatu delavcev v zdravstveni negi ter sindikatu zdravstva in socialnega varstva. Po njihovem mnenju Kolar Celarčeva za razliko njenih predhodnikov sliši tudi druge zdravstvene delavce, ne le zdravnike.