SMC in Desus dosegla kompromis

Koalicija je dosegla kompromis glede novele zakona o zdravstveni dejavnosti, s katero urejajo tudi podeljevanje koncesij.

Objavljeno
19. april 2017 16.14
tlo/UKC
Ma. B., STA
Ma. B., STA
Ljubljana Koalicija je dosegla kompromis glede novele zakona o zdravstveni dejavnosti in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pričakuje, da bo vlada v četrtek predlog tudi potrdila. Po kompromisu v členih glede podeljevanja koncesij je predlog sprejemljiv tudi za Desus in ga lahko podprejo, je povedal podpredsednik te stranke Tomaž Gantar.

Po težkih usklajevanjih in napetih odnosih med ministrico iz vrst SMC in stranko Desus so se partnerji dogovorili za kompromisni predlog, ki je po besedah ministrice izboljšava dveh členov. A s tem ne spreminjajo osnovnega koncepta zakona, je povedala v izjavi novinarjem po koalicijskem srečanju.

Po predlogu se bodo koncesije podeljevale na podlagi javnega razpisa, s koncesijskim aktom za 15 let, ob preverjanju izpolnjevanja pogojev in kriterijev pa se lahko koncesija podeli še za 15 let, je pojasnila ministrica. Gantar je spomnil, da je dosedanji predlog predvideval podaljšanje koncesije do 15 let, poleg tega pa so zdaj po njegovih navedbah veliko bolj jasni kriteriji.