»Kavbojski« spopadi interesov v Kopru

Videoposnetki spopada med interesnimi skupinami v koprski občini. Kdo komu grozi, čigav bratranec bo koga zaščitil ...

Objavljeno
07. november 2014 16.44
B. Š.
B. Š.
Koper - Predvolilno vzdušje »Divjega zahoda« v Kopru niti po volitvah ni povsem ponehalo. Minule dni je anonimnež na spletnem portalu Youtube objavil odlomke skrivaj posnetih izjav koprske notarke Polke Bošković. Devet kratkih zvočnih posnetkov dodatno razgalja, v kakšnih okoliščinah poteka spopad med različnimi interesnimi skupinami v koprski občini. V njih Polka Bošković največ govori o županu Popoviču, ki da ji grozi, o svojem stricu iz Beograda, ki naj bi jo v tem primeru zaščitil, o sodnici in prijateljici Meri Mikac, o odvetnikih Franciju Matozu in Čeferinu, o piranskem županu Petru Bossmanu ...

Polka Bošković nam je včeraj ogorčeno povedala, da gre za zmontirane in zrežirane zvočne posnetke, ki jih ni povedala tako, kot so predstavljeni, da gre za poskus njenega diskreditiranja, na katerega so jo Popovičevi sodelavci opozorili že pred in med volilno kampanjo. Eden je celo napovedal, da se bodo pojavili še zmontirani video posnetki.

Dejala je, da gre za nadaljevanje sledenja, ustrahovanja, nezakonitega snemanja nje in članov njene družine ter grožnje, o katerih je večkrat obvestila koprsko policijo.

Sprožila bo kazenski in odškodninski pregon.