Upravno sodišče ni zadržalo poročila KPK; Janša se bo pritožil

Začasna odredba bi začasno »zamrznila« poročilo Komisije za preprečevanje korupcije.

Objavljeno
06. februar 2013 17.13
Posodobljeno
06. februar 2013 17.20
rsi*MNENJA/SOBOTNA
T. S., notranja politika
T. S., notranja politika

Ljubljana - Senat upravnega sodišča v Celju, pod vodstvom višje sodnice Jasne Šegan, je po naših informacijah, ki jih je Janšev odvetnik Franci Matoz potrdil za STA, zavrnil zahtevo predsednika vlade Janeza Janše po izdaji začasne odredbe, ki bi začasno »zamrznila« poročilo Komisije za preprečevanje korupcije.

Sodišče je zavzelo stališče, da Janša ter njegov odvetnik nista uspela dokazati, da zaradi poročila KPK Janezu Janši nastaja »nenadomestljiva škoda«, kar bi bil razlog za izdajo začasne odredbe. Po naših informacijah bi bila po mnenju sodišča izdaja odredbe tudi v nasprotju z javnim interesom.

Matoz je napovedal, da se bo zoper odločitev pritožil na vrhovno sodišče. Slednje bo odločilo v roku 15 dni, je dodal. Se je pa upravno sodišče v zadevi izreklo za pristojno in bo o vloženi tožbi Janše odločalo prednostno, poroča STA.

Janša in ljubljanski župan Zoran Janković sta na upravno sodišče vložila tožbo zaradi poročila protikorupcijske komisije, poleg tega sta zahtevala izdajo začasne zadržanje poročila. Ali je sodišče že odločilo tudi o primeru Jankovića, še ni znano.