Urad za intelektualno lastnino bo začasno vodila Vesna Stankovič Juričič

Stankovič Juričičevabo na položaju do imenovanja novega direktorja, ki ga bodo izbrali na natečajnem postopku.

Objavljeno
02. september 2013 19.51
*tlo* acta
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Ljubljana - Vlada je na današnji dopisni seji imenovala za v.d. direktorice Urada RS za intelektualno lastnino Vesno Stankovič Juričič. Stankovič Juričičeva bo na tem položaju do imenovanja direktorja, ki bo izbran na natečajnem postopku, vendar največ  šest mesecev. Vlada je z 31. avgustom z mesta direktorja urada razrešila Luko Novaka, ki je urad vodil od lanskega julija.

Stankovič Juričičeva je diplomirana pravnica, ki je vodila oddelek korporativnih financ v Sofgen Group, bila je tudi pravna svetovalka uprave in nadzornega sveta družbe Hermes SoftLab, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kot so pojasnili, je Stankovič Juričičeva v družbi Hermes SoftLab sodelovala tako v postopkih komercializacije produktov, kot tudi v postopkih patentne zaščite programske opreme. Za Hermes je vzpostavila interne procese upravljanja in varovanja pravic intelektualne lastnine in vodila več skrbnih pregledov s področja tehnologij in pravic intelektualne lastnine.

V medijih so se sicer v preteklih dneh pojavljale informacije, da naj bi se za mesto vodje urada potegoval tudi kantavtor in pravnik po poklicu Andrej Šifrer.

Novak je bil na uradu od julija lani, sprva kot vršilec dolžnosti direktorja, nato pa od oktobra kot direktor, in sicer za petletno mandatno obdobje. Pred Novakom je urad vodil Jurij Žurej.