V PS enotni, Bratuškova s popolno podporo

V PS so sprejeli tri sklepe. Möderndorfer: Dogajanje z Mišičem ni povezano s septembrskim kongresom stranke.

Objavljeno
28. avgust 2013 13.01
POZITIVNA SLOVENIJA
 An. B., notranja politika, Ni. Č., Delo.si
An. B., notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - O posledicah imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča na mesto predsednika uprave Luke Koper so danes razpravljali njegovi strankarski kolegi v Pozitivni Sloveniji (PS).

Po dveurnem sestanku so poslanci PS sprejeli tri sklepe:

• Stranka ne podpira neposrednega prehajanja z javne funkcije v državna podjetja.

• Četudi je Mišič član PS, mu stranka ni mogla preprečiti njegovega imenovanja v Luko. Temu nasprotujejo in obsojajo politično kadrovanje.

• Izrazili so popolno podporo premierki in vodji PS Alenki Bratušek, da primerno uredi transparentne postopke korporativnega upravljanja.

Vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer je po sestanku dejal, da o izključitvi Mišiča iz stranke niso razpravljali, saj da to ni stvar poslanske skupine pač pa vodstva stranke.

Dejal je tudi, da dogajanja v zvezi s kandidaturo Mišiča niso povezana s prihajajočim septembrskim kongresom PS, na katerem bodo člani PS izbirali novo vodstvo.

V državnem zboru se je zjutraj najprej sestalo ožje vodstvo PS – vodja Alenka Bratušek, vsi trije podpredsedniki stranke (Robert Golob, Melita Župevc, Maša Kociper), generalni sekretar Vasja Butina in ministri iz vrst PS ( Roman Jakič, Stanko Stepišnik, Tina Komel) - pozneje pa se je sestanku pridružila celotna poslanska skupina.

Ustanovitelja stranke PS Zorana Jankovića na sestanek ni bilo, saj je ta po umiku z mesta predsednika stranke brez funkcije v stranki. Je le še član stranke.

Premierka vsebine sestanka ni komentirala.

Pred sestankom so bili redkobesedni tudi drugi udeleženci sestanka. Bežno sta komentirala le minister Roman Jakič in poslanec Brane Golubovič, ki menita, da v stranki ni opaziti razkola ali trenj zaradi ponedeljkovega imenovanja Mišiča.

Kot poročamo v današnjem Delu, današnji sestanek pomeni začetek razčiščevanja v stranki.