V Šoltesovem Verjamem so se razšli

Alternative: Stranka se bo predstavila najverjetneje v prvi četrtini leta 2014, in sicer z natančnejšim programom.

Objavljeno
16. december 2013 20.27
Dr. Igor Šoltes 23. maj 2013
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper – »Društvo Verjamem nadaljuje svoje delovanje, se organizira, sestavlja program in bo ponudilo alternativo sedanjemu upravljanju države,« nam je odgovoril Igor Šoltes, predsednik društva, ki je septembra napovedalo ustanovitev stranke.

Danes se je po Kopru razširila novica, da so se v društvu za uveljavitev pravne in socialne države najpomembnejši člani na hitro razšli. Vzrok je menda bil osebni prepir, kar pa so zanikali tako Igor Šoltes kot tudi podpredsednika Danijel Bešič Loredan in Polka Boškovič.

»Novica je pravzaprav stara več kot tri mesece in ne vem, zakaj so jo zdaj potegnili na plan. Ustanavljanje stranke je proces, v katerem ljudje pridejo in odidejo, kar ni nič narobe. Prav je, da se stvari razjasnijo na začetku, društvo Verjamem se pripravlja in energijo usmerja v vsebinski koncept,« je dejal Šolets, ki podrobnosti nenadnega razhoda ni hotel razkrivati.

Tudi Polka Boškovič je odgovorila podobno: »Štirje člani (oba podpredsednika, polovica ustanovnih članov) smo izstopili iz društva zaradi razlik v pogledih na delovanje društva. To je bilo že 27. septembra. Kmalu potem je Igor Šoltes prenesel delovanje stranke iz naše pisarne v druge poslovne prostore v Kopru,« je dejala notarka Polka Boškovič, ki ni mogla povedati, ali bodo omenjeni štirje člani ustanovili katero drugo društvo ali stranko.

Igor Šoltes je dejal, da se bo stranka predstavila najverjetneje že v prvi četrtini leta 2014, in sicer z vsemi svojimi člani in natančnejšim programom. Zdaj imajo veliko dela, ker želijo, da bi društvo Verjamem delovalo po vsej Sloveniji in da bi znal ponuditi alternativo.