Virant: Bratuškova bo morala narediti red v svoji stranki

Gregor Virant: »Če pa bo zmagala Jankovićeva linija, bo koalicije konec. Vlada bo padla, v Slovenijo pa bo prišla trojka.«

Objavljeno
30. avgust 2013 14.44
Portret Gregor Virant, minister za notranje zadeve, v Ljubljani 15. Julija 2013.
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Premierka Alenka Bratušek bo morala po primeru Mišič narediti red v svoji stranki oz. »počistiti s t.i. Jankovićevo linijo in udariti po mizi«, je v Odmevih na TV Slovenija povedal Gregor Virant. Kot je pojasnil, bo to za vlado in koalicijo precejšnje olajšanje, saj je Gašpar Gašpar Mišič vladi povzročil veliko škodo.

Kot je še pojasnil predsednik koalicijske DL in notranji minister Virant, je, ko je pred dnevi imenovanje Mišiča označil kot mafijsko, pri tem imel v mislih izjemno čudne okoliščine celotnega postopka imenovanja. »Problem je treba rešiti, o njem čim manj govoriti in narediti red v Luki Koper,« je dodal.

Stranko PS po Virantovem mnenju čiščenje še čaka. »Ali je predsednica vlade še šefica stranke se bo videlo na jesenskem kongresu in le tako bo koalicija lahko delala naprej,« meni Virant. »Če pa bo zmagala Jankovićeva linija, bo koalicije konec. Vlada bo padla, v Slovenijo pa bo prišla trojka,« je dejal.

Bojazen koprskega župana Borisa Popoviča, da gre pri spreminjanju statuta Slovenske odškodninske družbe (Sod) za maščevalen ukrep, s katerim bi koprski občini odvzeli mesto v nadzornem svetu, je neupravičena. Kot je dejal Virant, so bila z današnjo spremembo upravi Soda dana večja pooblastila, kar je prav. »Naj ima večja pooblastila in večjo odgovornost, brez vpletanja strank in lobijev,« je poudaril.