Vlada danes opravila več razrešitev

Kadrovske menjave: Generalno direktorico direktorata za šolstvo Mišelo Mavrič bo zamenjal Mirko Stopar.

Objavljeno
15. oktober 2014 18.35
Vlada
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Vlada je danes sprejela več kadrovskih odločitev in razrešila ter imenovala generalne direktorje nekaterih direktoratov. Med drugim je za v. d. generalne direktorice direktorata za policijo in druge varnostne naloge imenovala Aleksandro Spasojević, z mesta v. d. generalne direktorice direktorata za visoko šolstvo pa razrešila Mišelo Mavrič.

Spasojevićeva bo direktorat za policijo in druge varnostne naloge na ministrstvu za notranje zadeve vodila od četrtka. Imenovanje bo trajalo do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku oziroma največ šest mesecev, je zapisano v sporočilu za javnost po seji vlade.

Spasojevićeva je zaposlena v sektorju za sistemsko usmerjanje in nadzor policije na omenjenem direktoratu. Delala je tudi v uradu RS za preprečevanje pranja denarja ter kot kriminalistična inšpektorica za mladoletniško kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana.

Tudi razrešitev Mavričeve z mesta v. d. generalne direktorice direktorata za visoko šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bo začelo veljati v četrtek. Vlada je zato na položaj v. d. generalnega direktorja imenovala Mirka Stoparja, njegovo imenovanje pa bo začelo veljati v petek. Stopar je bil od aprila 2013 namestnik generalnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, od oktobra 2013 do danes pa po pooblastilu tudi vodja sektorja za visoko šolstvo.

Vlada je poleg tega na mesto v. d. generalne direktorice direktorata za globalne zadeve in politično multilateralo na zunanjem ministrstvu imenovala Sanjo Štiglic. Štigliceva ima na zunanjem ministrstvu 19 let delovnih izkušenj, med drugim pa je vodila kabinet ministra ter sektor za odnose z državami zahodne, severne in srednje Evrope. Od leta 2007 do 2012 je bila veleposlanica in stalna predstavnica RS pri OZN.

S položaja generalne direktorice direktorata za prostor pa je vlada razrešila Tanjo Bogataj ter za v. d. generalne direktorice omenjenega direktorata na ministrstvu za okolje in prostor imenovala Barbaro Radovan. Radovanova od leta 1993 dela na ministrstvu za okolje in prostor, med leti 2012 in 2014 je bila vodja sektorja za urejanje prostora na državni ravni.

Odločitev o razrešitvi je vlada sprejela tudi za Bojana Trnovška, ki je vodil direktorat za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo na ministrstvu za notranje zadeve. V. d. generalne direktorice bo s ponedeljkom postala Nina Gregori, ki je od leta 1997 zaposlena na ministrstvu za notranje zadeve. Od leta 2008 opravlja naloge na delovnem mestu generalne direktorice ali namestnice generalnega direktorja omenjenega direktorata.

Vlada je danes zaradi upokojitve razrešila tudi v. d. generalne direktorice direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje Eldo Gregorič Rogelj, ki je direktorat vodila od junija letos.

Vlada je danes razrešila tudi Urško Cvelbar kot članico medresorske komisije z glasovalno pravico iz 20. člena zakona o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank in jo imenovala kot dodatno članico medresorske komisije brez glasovalne pravice. Kot člana medresorske komisije je imenovala Metoda Dragonjo.