Vlada preložila odločanje o Gantarjevem intervencijskem zakonu

O zakonu se bo vlada poskušala dogovoriti naslednji teden, sicer bo podporo zaradi zadržkov DL morala iskala pri opoziciji.

Objavljeno
26. september 2013 13.09
Ljubljana 28.5.2012, Tomaz Gantar foto: Tomi Lombar
Samanta Gomboc, notranja politika
Samanta Gomboc, notranja politika
Ljubljana - Vlada danes na redni seji ne bo obravnavala intervencijskega zakona, je potrdil minister za zdravje Tomaž Gantar. Intervencijski zakon za zaposlene ne bo spremenil ničesar, za vse druge, med njimi take, ki zdaj plačujejo 14 evrov, pa predvideva višje prispevke za zdrvstvo kot doslej. Državljanska lista na čelu z Gregorjem Virantom mu mu nasprotuje.

»Interventni zakon je neizogiben. Sicer bi pomenilo, da bi pri finančnem načrtu za naslednje leto zdravstvena zavarovalnica, glede na to, da se ne sme zadolževati in imeti primanjkljaja, ponovno zniževala cene zdravstvenih storitev izvajalcem in izvajalci tega preprosto ne morejo več zdržati,« je pred današnjo sejo vlade pojasnil minister Gantar.

Slednji pravi, da se bodo v koaliciji o intervencijskem zakonu poskušali dogovoriti naslednji teden, ne izključuje pa možnosti, da bi podporo iskal pri opoziciji. »Smiselno je se pogovarjati z vsemi, navsezadnje gre pri tem problemu za vse nas, ne samo za koalicijo.« Zdravstveni minister je sicer napovedal odstop, če zakona ne bo.