Vlada sprejela rebalans finančnega načrta za štipendije

Z rebalansom so za 4,77 odstotka višji načrtovani odhodki za štipendije za mednarodno mobilnost.

Objavljeno
17. november 2011 15.24
Posodobljeno
17. november 2011 15.32
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - Vlada je sprejela rebalans poslovnega in finančnega načrta javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije za leto 2011. Nadzorni svet sklada je rebalans oktobra obravnaval zaradi na novo opredeljenih vrednosti posameznih projektov, ki jih sofinancira Evropski socialni sklad, poroča STA.

Kot so pojasnili, so načrtovani prihodki za izvajanje programov sklada, ki jih financira ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, z rebalansom zmanjšani. Povečali pa so načrtovane prihodke za programe, ki jih financira ministrstvo za zunanje zadeve. V sodelovanju s slednjim namreč začenjajo z novim programom za izobraževanje državljanov Afganistana, ki ga mora Slovenija zagotavljati v okviru razvojnih dogovorov. Skupno načrtovani prihodki so v celoti nižji za 0,40 odstotka.

Z rebalansom so za 4,77 odstotka višji načrtovani odhodki za štipendije za mednarodno mobilnost, ki se financirajo iz koncesij in proračuna ministrstva za zunanje zadeve. Zaradi tega je hkrati zmanjšan načrtovani presežek sredstev za financiranje programov sklada, ki je po rebalansu nižji za 2,76 odstotka.