Vlada v rezervah išče pol milijona za proslavljanje

Iz državnih rezerv v vladi prerazporejajo 365.000 evrov ministrstvu za kulturo in 135.000 evrov uradu vlade za komuniciranje za „vladne aktivnosti ob 20. obletnici samostojnosti Slovenije".

Objavljeno
15. marec 2011 12.09
Posodobljeno
15. marec 2011 12.15
Peter Jančič, notranja politika
Peter Jančič, notranja politika
Ljubljana -  Kot je navedeno v gradivu, ki je od danes dostopno na spletni strani vlade, je vlada način praznovanja obletnice potrdila novembra lani, ko so imenovali tudi častni odbor za praznovanje in so se, kot trdijo, odločili tudi, da mora finančno ministrstvo zagotoviti dodatnega pol milijona evrov.

Častni odbor bo po sklepu vlade iz lanskega leta vodil predsednik države Danilo Türk, organizacijsko pa proslavo vodi Ministrstvo za kulturo. V lanskih vladnih obvestilih javnosti pa ni bilo nič zapisano, da iščejo dodatnega pol milijona evrov. Je pa, kot piše v zdaj objavljenem predlogu za prerazporeditev, organizacijski odbor vladi priporočil, naj pol milijona prerazporedi najkasneje februarja, da bi lahko pravočasno začeli priprave "vladnih aktivnosti ob 20. obletnici samostojnosti, ki bodo svoj vrhunec doživele v času okrog Dneva državnosti 25. junija 2011".

V gradivu za prerazporeditev pol milijona iz državnih rezerv ni pojasnjeno, zakaj v državnem proračunu niso ustrezno načrtovali stroškov za proslavljanje obletnice.