Znanost o trajnostni mobilnosti

Glavno težo pri spremembah pa bodo po mnenju strokovnjakov imela drugačna goriva.

Objavljeno
02. oktober 2012 16.09
Borut Tavčar, gospodarstvo
Borut Tavčar, gospodarstvo
Ljubljana - »Promet je neizogiben del odprtega trga in globalizacije, a je v nasprotju z okoljskimi zahtevami. Slovenija ima težave s tranzitom, ki ga ne moremo odpraviti,« je na seminarju Promet, mobilnost in okolje Evropske okoljske agencije v Ljubljani povedal minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič. Glavno težo pri spremembah pa bodo po mnenju strokovnjakov imela drugačna goriva.

Franc Bogovič je poudaril, da je v Sloveniji zavedanje, da je treba ohraniti naravo, globoko vsajeno. Prihodnost ni v fosilnih gorivih, vendar se alternative prepočasi uvajajo. Kot še meni minister, je Slovenija s policentričnim razvojem ustvarila razmere, ko so dnevne migracije iz enega kraja v drugega velika težava. Tega pa se ne da rešiti zgolj z javnim prevozom.

»Potrebujemo nov model rasti, v to pa je treba vključiti tudi mobilnost. Mnogo Evropejcev je izpostavljenih čezmerno onesnaženemu zraku,« je v videonagovoru povedal komisar za okolje Janez Potočnik. Dodal je nujnost investiranja v znanje, ki bo prineslo spremembe, tako za okolje kot družbo in razvoj.

Peter Novak, član znanstvenega odbora Evropske okoljske agencije, je opozoril, da so emisije toplogrednih plinov iz prometa v desetih letih zrasle za 21 odstotkov, kar je nevzdržno, če hoče Evropa znižati emisije. Opozoril je, da so ključna goriva, za to pa si bo treba vzeti več časa. Obstajajo že tehnologije za proizvodnjo dizla iz odpadkov, prav tako bi večina avtomobilov že lahko prešla na utekočinjen zemeljski plin.