Zoran Janković: Kandidiram za predsednika PS

Janković: Pričakujem, da bomo imeli predsednico vlade, župana Ljubljane in predsednika ali predsednico stranke.

Objavljeno
02. oktober 2013 12.35
lvi*Zoran Janković
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika

Župan Ljubljane Zoran Janković je na današnji tiskovni konferenci povedal, da bo kandidiral za predsednika PS, razloge za kandidaturo pa bo predstavil na kongresu stranke 19. oktobra.

»Po 19. oktobru pričakujem, da bomo imeli predsednico vlade, župana glavnega mesta in predsednika stranke ali predsednico stranke,« je dejal.

Pojasnil je, da je s politične scene za nekaj časa odšel zaradi Komisije za preprečevanje korupcije, na vprašanje, ali pričakuje zmago na kongresu, ni odgovoril, kot tudi ne na vprašanje, ali je njegova odločitev dokončna. 

Političnih posledic v vladi ali stranki zaradi kandidature ne pričakuje.

Izrazil je zadovoljstvo nad tem, da vlada Alenke Bratušek Ljubljani vraca odvzete milijone, s proračunom pa ni zadovoljen. Investitorja za trgovski del Stožic ne išče.

S prometom po zapori Slovenske ceste je zadovoljen in je prepričan, da promet poteka dobro in da je večina ljudi s to ureditvijo zadovoljna.

Opolnoči se bo sicer iztekel rok za oddajo soglasij h kandidaturam, za zdaj pa je znana le kandidatura premierke in vodje PS Alenke Bratušek.

Poznavalci sicer napovedujejo, da bo Zoran Janković s soglasju h kandidaturi za predsednika PS, začel novo politično krizo. Napovedujejo takojšen padec vlade in - ker nove, razen nepredstavljive koalicije Janše in Jankovića, ni več mogoče sestaviti - tudi predčasne volitve.