A-git 2000 bo tožill radovljiško občino

Nadomestno hiše za družino Vovk v Lescah bo namesto podjetja A-git 2000 do konca zgradilo podjetje Grad Bled. Z novim izvajalcem je radovljiški župan Globočnik včeraj podpisal 224.000 evrov vredno pogodbo.

Objavljeno
08. marec 2011 20.24
Blaž Račič, Radovljica
Blaž Račič, Radovljica
Radovljica – Radovljiški župan Ciril Globočnik je bil po podpisu pogodbe zadovoljen, ker bodo dela po skoraj petmesečnem zastoju lahko nadaljevali, hkrati pa je prepričan, da bodo končana v roku, to je do konca maja letos, in da se bo družina Vovk le lahko preselila iz hiše ob leškem letališču.

Občina je zaradi po njenem mnenju neupravičene in neutemeljene prekinitve del odstopila od pogodbe s podjetjem A-git 2000, je pojasnila Manca Šetina Miklič iz kabineta radovljiškega župana. Pogodbena vrednost za dokončanje gradnje je približno 224.000 evrov, s podjetjem A-git 2000 pa se občina poskuša dogovoriti o nespornem delu plačila za opravljena dela.

Direktor podjetja A-git 2000 Drago Gajić je povedal, da so za opravljena in nesporna dela že dobili plačano 74.000 evrov, prihodnji teden pa bodo na občino poslali obračun vseh opravljenih del za predvidoma 220.000 evrov in bo vključeval tudi plačilo stranske škode. Kot je dejal, poslovne škode še ni ocenil, plačilo zanjo pa bo od občine terjal po sodni poti. »Čas bo pokazal, kdo ima prav,« je dejal Gajić.

Roman Beznik iz podjetja Grad Bled se zaveda, da bodo rok za pravočasno dokončanje del ujeli le, če ne bo večjih zapletov. Po njegovem mnenju pa bodo gradnjo lahko dokončali v okviru pogodbeno določenega zneska. Gajić meni drugače in pravi, da je Grad Bled privolil v nižjo ceno z upanjem, da bo dobil še kakšen drug posel v Radovljici. Gajić je omenil tudi gradnjo poslovnega objekta v športnem parku v Radovljici, ki bi ga v okviru javno-zasebnega partnerstva morala graditia A-git 2000 in občina. Gradnjo je še lani napovedovala informativna tabla ob vstopu v športni park, a so jo pred časom odstranili. Župan Ciril Globočnik je pred dnevi v zvezi s tem pojasnil, da bo občina zahtevala revizijo tega javno-zasebenega partnerstva in da se bodo o nadaljnjih korakih odločili, ko bo izdelano končno poročilo.