Adecco: Nepravilnosti se dogajajo

V zaposlovalni agenciji Adecco trdijo, da ne soglašajo z domnevo Zveze svobodnih sindikatov, da kršijo zakone in kolektivne pogodbe. Hkrati soglašajo, da v drugih agencijah res prihaja do nepravilnosti.

Objavljeno
14. februar 2007 20.11
Ljubljana - V zaposlovalni agenciji Adecco zanikajo domnevo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), da kršijo zakone in kolektivne pogodbe.

ZSSS je v torek opozorila, da veliko agencij za zaposlovanje, ki opravljajo dejavnost zagotavljanja delavcev drugemu delodajalcu, krši delovnopravno zakonodajo in kolektivne pogodbe. O konkretnih kršiteljih v ZSSS sicer niso spregovorili, so pa izrazili sum, da je med njimi Adecco.

V zaposlovanju agencij za zaposlovanja prihaja do nepravilnosti

"V Adeccu soglašamo z ugotovitvijo ZSSS, da prihaja v poslovanju agencij za zaposlovanje do nepravilnosti, tudi takih, ki bistveno posegajo v zakonsko zagotovljene pravice zaposlenih, zato tudi podpiramo njihova prizadevanja za ureditev razmer na tem področju. Ne soglašamo pa z njihovo domnevo, da naj bi med sporne agencije sodila naša," so zapisali v današnjem odzivu.

Adecco trdi, da njeno poslovanje ni protizakonito

Kot pravijo, inšpekcijski nadzori poslovanja agencije "niso prinesli ugotovitev, iz katerih bi lahko sklepali, da je naše poslovanje protizakonito". To po navedbah Adecca potrjujeta tudi izdana koncesija za opravljanje dejavnosti, za katero je agencija registrirana, in njihovo sedemletno delovanje na slovenskem trgu.

"Ob tem so vse svetovne izpostave Adecca, tudi slovenska, zavezane k doslednemu upoštevanju etičnega kodeksa te agencije, ki govori o poštenem, profesionalnem in etičnem delu, njihovo poslovanje pa je predmet stalnega internega nadzora," so še zapisali.