Aha Skupina od danes lastnica Mure in partnerji brez zadržkov

Do 15. decembra mora nova lastnica Mure plačati še opremo in stroje ter celotno družbo Mura Zagreb.

Objavljeno
10. november 2011 16.10
Posodobljeno
10. november 2011 16.20
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Ivan Gerenčer, Murska Sobota

Murska Sobota - Ljubljanska Aha Skupina je od danes tudi dejanska lastnica družbe Mura in partnerji, vključno z nepremičninami in dvema blagovnima znamkama, ki jih je kupila 30. avgusta na javni dražbi skupaj z družbo Mura Zagreb za 9,65 milijona evrov.

V petek je potekel pritožbeni rok za morebitne pritožbe na sklep sodišča o prenosu lastništva Mure in partnerji iz Mure d.d v stečaju na Aha Skupino, danes pa je banka z depozitnega računa na račun Mure d. d. v stečaju kot lastnice Mure in partnerji nakazala 80 odstotkov kupnine.

Stečajni upravitelj Mure d. d. Đorđevič je povedal, da bo že jutri predlagal vpis Aha Skupine kot lastnico Mure in partnerji v zemljiško knjigo in sodni register. S tem bo Aha Skupina izpolnila pogoje za postopno črpanje petih milijonov evrov državne pomoči za modernizacijo proizvodnih procesov, nove zaposlitve in revitalizacijo blagovne znamke Mura.

Po pogodbi mora Aha Skupina do 15. decembra plačati še preostalih 20 odstotkov kupine, s čimer bo postala tudi lastnica strojev in opreme v družbi Mura in partnerji ter celotne družbe Mura Zagreb.