Ali se obeta obnova župnišča evangeličanske cerkve v Ljubljani?

Zoran Janković se je srečal z delegacijo Evangeličanske cerkve v Sloveniji. Tema pogovora so bili skupni projekti za prihodnost.

Objavljeno
08. januar 2007 15.13
Zoran Jankovič
Ljubljana - Ljubljanski župan Zoran Janković se je srečal z delegacijo Evangeličanske cerkve v Sloveniji. S škofom evangeličanske cerkve in članom predsedstva evangeličanske cerkve Gezo Ernišo, inšpektorjem evangeličanske cerkve Aleksandrom Kerčmarjem in duhovnikom evangeličanske cerkvene občine Ljubljana Gezo Filo so se med drugim pogovarjali tudi o obeležitvi 500-letnice rojstva Primoža Trubarja, ki bo prihodnje leto. Sicer pa so se pogovarjali še o nekaterih skupnih projektih za prihodnost.

Po besedah Jankoviča so bile glavne teme današnjega srečanja poleg obletnice rojstva Primoža Trubarja še obnova župnišča evangeličanske cerkve v Ljubljani ter obeležitev leta Svetega pisma, ki bo prihodnje leto, in ga bodo obeleževale tako evangeličanska, kot tudi rimskokatoliška in pravoslavna cerkev. Janković je povedal, da bo mestna občina sodelovala tudi pri tem.

Glede slovesnosti ob 500. obletnici Trubarjevega rojstva je Erniša dejal, da so z mestno občino našli skupen jezik, "da bi to pomembno obletnico obeležili tako, kot se spodobi za tako pomembno obletnico".