Aluminij za vsakdanje življenje

Talumova zagonska družba Kreativni aluminij povečuje ponudbo za vsakdanje življenje uporabnih predmetov iz aluminija

Objavljeno
27. marec 2015 08.37
Predstavniki Elesa so izsilili odpoklic nadzornikov Taluma Kidričevo in delitev dobička, napovedani sta dve izpodbojni tožbi
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj

Osem zaposlenih v zagonskem podjetju Kreativni aluminij, ki ga je pred poldrugim letom ustanovil Talum, je v kratkem času pripravilo kar tri skupine inovativnih izdelkov, ki z dovršenimi oblikami dajejo aluminiju veliko uporabno vrednost v vsakdanjem življenju.

V Talumu so pripravili poseben posvet o novostih iz aluminija in možnostih širjenja njegove uporabnosti. V Kretaivnem aluminiju ali Krealu so zasnovali posebno opremo za javne prostore za otroško igro, javni park, zabavni prostor in še kaj. Igrala, klopi in druga oprema je zasnovana modularno in s spojnimi elementi je mogoče zasnovati in postaviti najrazličnejše ambientalne razporeditve. V drugi skupini so svetila z led diodami, ki so jih najprej pripravili za zunanje osvetlitve, kjer je potrebna visoka svetilnost, zdaj pa že snujejo svetila tudi za zaprte prostore.

Tretja skupina izdelkov pa je združila dve kidričevski podjetji. Iz Talumovega aluminija in Boxmarkovega inovativnega vodoodpornega usnja so namreč ustvarili posebno znamko zunanjega pohištva Extreme. Ležalnike in stole iz prve kolekcije tega programa so že predstavili in pripravili, pred mesecem dni pa so v ameriškem Miamiju predstavili že drugo kolekcijo zunanje opreme.

Direktor Kreativnega aluminija Albert Korošec je povedal, da najrazličnejšo opremo tudi nadgrajujejo, da postaja aktivna in zadovoljuje potrebe sodobnega časa. Tako je na primer na počivalni zunanji klopi že vgrajen polnilec za mobilnik ali po želji naročnika še kakšen drugi potrebni pripomoček. Kreal, ki bo letos ustvaril okrog pol milijona evrov prometa, tesno sodeluje s strokovnjaki iz vse države od Univerze na Primorskem do ljubljanske fakultete za elektrotehniko - iz skupnega razvoja pa nastajajo vrhunski izdelki, ki so jih opazili tudi že v tujini.