AMZS odgovorne po nesreči na Vranskem poziva k delu

Robert Štaba pravi, da nočejo iskati krivca za tragično nesrečo, a ni bilo prvič, da so na tem mostu nastale težave.

Objavljeno
15. september 2014 14.42
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Na Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) po tragični nesreči na Vranskem, v kateri sta umrla dva njihova sodelavca, odgovornim za varnost v cestnem prometu sporočajo, »naj opravijo svoje delo«. Opozarjajo namreč, da je bil most, kjer se je zgodila nesreča, že večkrat uničen.

Direktor AMZS Matjaž Logar je danes spomnil, da sta bila 30-letni voznik in njegova 17-letna sopotnica v soboto na poti na dogodke, povezane s svetovnim dnevom prve pomoči. Pripeljala sta z avtoceste in nameravala zapeljati na Vransko, a sta pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče in uničilo most, zapeljala v strugo potoka, je dejal Logar.

V soboto dopoldne so približno kilometer od kraja nesreče v strugi potoka Bolska našli prazno, hudo poškodovano vozilo in nato okoli 13. ure v strugi potoka na območju Kaple tudi mrtvo 17-letno dekle. V nedeljo pa so v iskalni akciji približno 50 metrov više našli še truplo 30-letnega voznika, zagozdeno v vejevju še vedno naraslega potoka Bolska.

Generalni sekretar AMZS Robert Štaba je danes poudaril, da nočejo iskati krivca za tragično nesrečo, a dejstvo je, da ni bilo prvič, ko so na nesrečnem mostu nastale težave, že prej se je zgodilo, da je voda odnesla del brežine. Cena za neurejanje cestnih razmer je bila tokrat previsoka, meni Štaba, zato v AMZS odgovornim jasno sporočajo, naj opravijo svoje delo.