Andrej Šavko predlagan za direktorja Radia Slovenija

Pred imenovanjem mora dobiti še soglasje programskega sveta, ki bo o tem odloča v ponedeljek.

Objavljeno
25. september 2014 18.28
bsa_seja RTVS
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Generalni direktor RTVS Marko Filli je izmed prijavljenih kandidatov za novega direktorja Radia Slovenija izbral dosedanjega odgovornega urednika radijskih programov v regionalnem RTV centru v Kopru Andreja Šavka, je poročal Radio Slovenija. Pred imenovanjem mora Filli pridobiti še soglasje programskega sveta, ki bo o tem odločal na ponedeljkovi seji.

Na razpis za mesto direktorja Radia Slovenija so se prijavili trije kandidati, poleg Šavka še odgovorna urednika drugega in tretjega programa omenjenega radija, Mirko Štular in Matej Venier.

Minuli petek je RTVS objavila tudi razpis za mesto direktorja Televizije Slovenija, dosedanji direktor Janez Lombergar je namreč 18. septembra Filliju podal odstopno izjavo, s položaja se poslavlja 31. oktobra. Rok za prijave na omenjeni razpis je 10. oktober.

Mandatno-volilna komisija je sicer danes sprejela sklep, da DZ predlaga imenovanje dveh novih programskih svetnikov RTVS, Gojka Bervarja in Vesne Laban. DZ mora namreč za preostanek mandata imenovati dva nova člana programskega sveta RTV Slovenija, ker je mandat prenehal Matjažu Steržetu in Mihi Klunu. DZ je ugotovil, da ne izpolnjujeta pogojev za članstvo v svetu.