Angelca Likovič vložila kandidaturo za predsednico

Likovičeva je zbrala okoli 3200 podpisov, kot uradno kandidatko pa jo mora potrditi še Državna volilna komisija.

Objavljeno
25. september 2017 16.01
K. M., STA
K. M., STA

Ljubljana − Z današnjim dnem v predsedniško tekmo vstopa tudi Angelca Likovič, ki je zbrala okoli 3200 podpisov. Kot je poudarila na novinarski konferenci, po kateri je predsednik stranke Za otroke in družine Aleš Primc zbrane podpise vložil na Državno volilno komisijo, se bo borila za otroke, družine, invalide, za stare starše, kmete in delavce.

»V Sloveniji moramo živeti bolj pravično in v večjem medsebojne razumevanju,« je dejala kandidatka zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine. Pravi, da bo njena volilna kampanja skromna, saj bodo zanjo namenili okoli 15.000 evrov. Primc je napovedal, da bodo šli »od srca do srca ter od vrat do vrat«, Likovičeva pa se bo udeležila tudi soočenj na televiziji, poroča STA.

Rezultati javnomnenjskih anket, ki ji niso najbolj naklonjeni, je ne prizadenejo, saj jim, kot pravi, sploh ne sledi. »Odločilo se bo ljudstvo, ki si v Sloveniji želi spremembe,«  je poudarila in dodala, da bo z odprtimi rokami sprejela kakršenkoli rezultat, saj bo ta glas ljudstva.

Pravi, da bo sledila življenju in delu na področju celotne Slovenije ter se zavzemala za večjo rodnost, za pomoč mladim pri zaposlitvi in pri stanovanjskih težavah, za kmete, invalide in osamljene.

Primc je poudaril, da se Likovičeva od preostalih kandidatov razlikuje v pomembnih pogledih − dosledno spoštuje pravico vsakega otroka do življenja, spoštuje materinstvo in očetovstvo ter deset božjih zapovedi in se zavzema za to, da delavci v trgovinah ne bi delali ob nedeljah.

Likovičevo mora kot uradno kandidatko za predsedniške volitve potrditi še Državna volilna komisija, o čemer bodo predvidoma odločali na četrtkovi seji.