Anthony Tomažin zdaj tudi nadzornik Vogla

Na današnji skupščini so v nadzorni svet imenovali še Srečka Kosa, ki napoveduje finančno konsolidacijo.

Objavljeno
26. november 2015 16.07
Koza na Voglu
Blaž Račič
Blaž Račič

Ukanc – Na današnji skupščini, prvi po zamenjavi večinskega lastnika, so delničarji Žičnic Vogel zamenjali dva nadzornika tako, da bosta poslej njegova člana Anthony Tomažin in Srečko Kos iz družbe RRC.

Zamenjala sta Vojka Kokoravca in Damijana Korošca iz KD kapital, ki sta odstopila potem, ko je KD kapital dobrih petdeset odstotkov delnic družbe konec septembra prodala družbi RRC Anthonyja Tomažina. RRC je pred dnevi že objavila namero za prevzem vseh ostalih delnic, ponudbo pa bodo objavili do konca decembra.

Člani nadzornega sveta bodo na prvi seji za predsednika nadzornega sveta predvidoma imenovali Anthonyja Tomažina. Na skupščini o razvojnih prioritetah še niso govorili, je povedal Anthony Tomažin, ki verjame, da je Vogel pozitivna zgodba tako poleti kot tudi pozimi in ima velik potencial, čeprav, kot je dejal, »ni zlata jama«.

Po besedah predsednika uprave Žičnic Vogel Boštjana Mencingerja so v podjetju v zadnjih letih zadolženost že znižali s šest milijonov evrov na 3,7 milijona evrov, kot pravi nadzornik Srečko Kos pa bodo zdaj morali podjetje finančno konsolidirati. Med prioritetami na Voglu je izgradnja sistema za zasneževanje in posodobitev dvosedežnice Zadnji Vogel. Nadomestna šestsedežnica bi jih stala okoli štiri milijone evrov, je še povedal Mencinger.