Anton Štihec izstopil iz stranke SDS

Župan občine Murska Sobota Anton Štihec in viden član stranke SDS nepreklicno odstopa iz stranke SDS. Razlog za izstop je po njegovih besedah "že dlje časa trajajočega širjenja laži in podtikanj zoper njegovo dobro ime."

Objavljeno
15. oktober 2009 12.47
Sedanji murskosoboški župan Anton Štihec - znova v boj za županski stolček
Ti. K.
Ti. K.
Murska Sobota - Župan občine Murska Sobota Anton Štihec in viden član stranke SDS nepreklicno odstopa iz stranke SDS. Razlog za izstop je po nejgovih besedah "že dlje časa trajajočega širjenja laži in podtikanj ter načrtnega delovanja zoper moje dobro ime in ugled s strani nekaterih posameznikov iz lokalne SDS."

»Moja etika, morala in vrednote, za katere se zavzemam, so povsem nasprotne od vrednot posameznikov, ki načrtno, najprej anonimno, zadnje čase pa vedno bolj javno delujejo proti županu in mojim najožjim sodelavcem iz vrst lastne stranke, zato moje delovanje v okviru iste stranke na lokalnem nivoju več ni možno. Posameznikom iz lokalne SDS, ki mi očitajo premalo politične pripadnosti SDS sporočam, da sem župan vseh občank in občanov Mestne občine Murska Sobota,« je zapisal v izjavi za javnost.

 

Štihec je napovedal, da bo na naslednjih županskih volitvah kandidiral s svojo listo, v katero bo povabil ljudi, ki jim bo v ospredju delo za dobrobit vseh v občini, tako Štihec, in ne pritlehne politične igrice in parcialni osebni interesi skriti pod krinko politične stranke.

 

Štihec pojasnujem, da je ta izjava za javnost njegovo zadnje komentiranje zadeve, saj umazanega perila ne želi prati v javnosti. Na novico pa se je že odzval prvak stranke SDS Janez Janša, ki je dejal, da je vedel, da je bilo v lokalnem odboru nekaj nesoglasij. Izstop Štihca ocenjuje kot posledico spora znotraj odbora, ki so ga skušali s skupnim sestankom tudi odpraviti, vendar Štihec očitno ni čakal na to. Janša še dodaja: "Obtožbe so padale z obeh strani. Težko rečem, kaj je res, žal pa mi je, da se ni počakalo, da bi se stvari razčistile".