Arhar le poslal poročilo

Na računskem sodišču so včeraj le prejeli poročilo o volilni kampanji Franceta Arharja za župana Ljubljane. Poročilo bi morali organizatorji volilne kampanje poslati do prejšnjega četrtka.

Objavljeno
28. december 2006 07.00
France Arhar
Ljubljana – Na računskem sodišču so včeraj le prejeli poročilo o volilni kampanji Franceta Arharja za župana Ljubljane. Poročilo bi morali organizatorji volilne kampanje poslati do prejšnjega četrtka, na Arharjevem poročilu je datum prejšnjega petka. Ravno na ta dan smo organizatorja volilne kampanje Staneta Grando povprašali, zakaj poročila še ni oddal, Granda pa nam je povedal, da je bila baje »stvar urejena že pred mesecem«. Na računskem sodišču so nam po zakonu o dostopu do informacij javnega pomena omogočili kopiranje dokumenta.

Po poročilu je Arhar za kampanjo skupaj zbral in porabil 6.874.114 tolarjev. Stane Granda je v poročilu navedel, da je bila višina prejetih prispevkov, ki presegajo trikratno povprečno mesečno plačo na delavca v RS, 4.257.473 tolarjev. V poročilu je bilo naštetih sedem donatorjev, ni pa bilo navedeno, koliko denarja je kateri od njih daroval in tudi ne, kdaj so denar nakazali. Kot donatorji pravne osebe so navedeni: Hypo Leasing, d.o.o., Hypo Alpe Adria Bank, d.d., Hypo Alpe Adria Consultants, d.o.o., od strank pa Nova Slovenija in Slovenska demokratska stranka.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!