Asfaltirali bi samo polovico ceste

Zaradi hidravličnih izboljšav so številne ceste v občinah slovenske Istre razkopane.

Objavljeno
15. marec 2014 15.08
Belokriška cesta - spet razkopana
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Beli Križ – Zaradi hidravličnih izboljšav so številne ceste v občinah slovenske Istre razkopane. Prenove vodovodnega omrežja, za kar je na voljo devet milijonov evrov, potekajo na razdalji 18,3 kilometra. Na Belokriški cesti med Portorožem in Piranom so tako prekopali 1035 metrov ceste.

Pritožili so se prebivalci, saj so izvedeli, da namerava Družba RS za ceste (DRSC) po dokončanju del (vsa dela naj bi se končala pred 1. majem) na novo preplastiti samo en vozni pas, torej samo polovico ceste. Ker pa je bila Belokriška v preteklih 15 letih že večkrat prekopana in so asfalt vedno samo zasilno pokrpali, so domačini, ki pogosto uporabljajo to cesto, že večkrat pokazali svoje nezadovoljstvo nad tako »prerešetano« potjo.

Na občinski upravi so nam odgovorili, da bodo na DRSC naslovili pobudo, da se naredi preplastitev tudi drugega voznega pasu, saj je ta zdaj še bolj obremenjen, ker po njem poteka izmenično ves promet proti Piranu. Glede na število uporabnikov je ta v najslabšem stanju v občini. Prav tako je v slabem stanju tudi odsek (upravljanja ga občina Piran), ki vodi od Belokriške ceste proti Arzam in Fiesi. Obnovo te lokalne poti je že pred skoraj desetimi leti obljubila županja Vojka Štular, saj so jo precej uničili težki tovornjaki, ki so vozili po njej, ko so gradili garažno hišo na Arzah. Naslednji župan se za obljube svoje predhodnice ni zmenil, sedanji pa tudi »nič ne ve« o starih obljubah. Z občinske uprave so odgovorili, da bodo letos preplastili šest drugih lokalnih cest v občini (Lucan, Strunjan, pred avtobusno postajo Portorož, Ulica NOB v Portorožu, Dantejeva ulica v Piranu) in opravili tri manjše sanacije na lokalnih cestah.