Baričič odstopil z mesta v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana

Nedavno je napovedal, da bo odstopil, če vlada ne bo kmalu dala soglasja k njegovemu imenovanja za generalnega direktorja.

Objavljeno
17. november 2015 18.07
SLOVENIJA LJUBLJANA 03.11.2010 ANDREJ BARICIC DIREKTOR GEA COLLEGE IN VODILNI CLAN SVETA UKC FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA
Ljubljana - Andrej Baričič je v ponedeljek odstopil z mesta v. d. generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, so za STA potrdili v UKC. Tako mu je v ponedeljek začel teči 15-dnevni odpovedni rok. Svet UKC Ljubljana bo novega v. d. generalnega direktorja imenoval predvidoma prihodnji ponedeljek.

Premier in predsednik SMC Miro Cerar je v ponedeljek dejal, da Baričič ne uživa več podpore SMC. Tako tudi ne bo dobil podpore vlade, saj sta koalicijski Desus in SD že dlje časa odločeni, da Baričiča ne bosta podprli.

Baričič je sicer nedavno napovedal, da bo odstopil, če vlada ne bo kmalu dala soglasja k njegovemu imenovanja za generalnega direktorja. To je v ponedeljek tudi storil.

Z ministrstva za zdravje so danes sporočili, da do imenovanja novega v. d. generalnega direktorja Baričič opravlja tekoče posle. Če bi bil v. d. direktorja odsoten, imajo v skladu z notranjimi akti UKC Ljubljana pooblastila njegovi sodelavci.