Barovič odšel k Bogoviču, dobiva se pri Jelinčiču

Barovič in prestopniki iz SNS v SLS zasedli pisarno SNS, obdržali ključe in podatke, zdaj veselo novačijo SNS-ovce v SLS.

Objavljeno
27. september 2013 21.06
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Bogdan Barovič si je ob prestopu iz trboveljske SNS v SLS prilastil prostore odbora SNS, ključe pisarne in osebne podatke o članih, ki jih prestopniki zdaj veselo novačijo v SLS, trdi SNS-ovec Leon Janežič. Zaradi kršitve varstva osebnih podatkov je drugega moža trboveljske SLS, prej SNS, Tomaža Vreska včeraj prijavil informacijski pooblaščenki.

"To so laži in Janežič že dolgo časa ni član SNS. Vrata pisarne so odprta vsakomur. Ključi so isti že trinajst let. Sploh pa: kar je v pisarni, je last nas, posameznikov, ne stranke," se je na obtožbe bučno odzval Bogdan Barovič, novi predsednik trboveljskega občinskega odbora (OO) SLS in bivši prvi mož OO SNS. Glede lastništva in računalnika z osebnimi podatki članstva SNS sicer ni tako prepričan, zanika pa, da bi osebno izkoriščal podatke za novačenje bivših strankarskih kolegov v SLS: "Nič jih ne kličemo. Zakaj bi klicali, če se poznamo po imenih? Sam nisem videl enega dokumenta kogarkoli iz bivše SNS."

Janežič vztraja, da primopredaje ni bilo. Ker nima ključa, Barovičevih besed in lokacije računalnika ne more preveriti. Po podatkih in po lastnih izkušnjah, pravi Janežič, člane novači Tomaž Vresk. Novinci v SLS mu udarec vračajo: "Prijavil nas je, ker ga nismo vabili s seboj." Janežič pravi: "Šli so za denarjem."

Barovič: SNS ne obstaja več

Sodeč po Barovičevih besedah ima ključe pisarne SNS res le pet bivših članov. V njej se zdaj, je priznal, dobivajo "novi" SLS-ovci. Na očitek, da Janežičeva trditev, da člani SNS torej res ne morejo noter, drži, odgovarja: "Kdo pa so sploh bili SNS razen nas?"

Barovič vztraja, da SNS v Trbovljah in tudi na državni ravni ni več: "Kako naj obstaja stranka brez kongresa, brez volitev, brez vodstva in celo brez denarja?! Ves denar za lokalne odbore gre v žep Zmaga Jelinčiča, gre na centralo, ki trboveljskemu odboru že leto in devet mesecev ni poravnala stroške pisarne. Šele pred dnevi so poplačali dolgove." Neuradno jih je bilo za tisoč evrov.

Barovičev novi strankarski šef v SLS Franci Bogovič z "notranjimi razmerami v trboveljski SNS" ni seznanjen, smo izvedeli, ko nas je zanimalo, ali so goreči SLS-ovi prišleki prostore SNS zasedli na lastno pest ali s podporo nove centrale. Bogovič je obljubil, da bo v prihodnjih dneh zbral informacije o dogajanju, kakršnakoli prisila ni v njegovem interesu, zato od Baroviča in ostalih pričakuje, da bodo lastništvo in ostalo uredili, kot je treba.

Janežič: V SNS smo vsaj trije

Janežič, član nekdanjega predsedstva OO SNS, prestopnike obtožuje, da so z vrat OO SNS samovoljno odstranili vse napise in da zavajajo ljudi s trditvami, da so z Barovičem odšli vsi člani SNS. "SNS v Trbovljah še obstaja, obstajamo tudi še njeni člani. Po statutu je dovolj, da smo trije in toliko nas je zagotovo. Zaradi odhoda nekaj posameznikov SNS v Trbovljah ni razpadla. Sam bom v njej vztrajal toliko časa, dokler črte čeznjo ne potegne Zmago Jelinčič."

Kaj bo storil prvak SNS, nam ni uspelo izvedeti, saj je zamenjal mobilno številko. Na stari številki se oglaša nemška avtomatska tajnica, telefon pa zvoni v prazno tudi na centrali SNS v Ljubljani.

Ignoranca Zmaga Jelinčiča

Jelinčiča že mesece ne uspeva priklicati niti Janežiču niti Baroviču. "Z Zmagom se nisem slišal od decembra 2011, pa bi se rad, ker me zanima, ali bo odpovedal prostore stranke v Trbovljah. Če jih bo, jih bo najela SLS," pravi Barovič, ki ni mogel skriti jeze nad ignoranco nekdanjega šefa in prijatelja Jelinčiča. "Če bo Zmago v Trbovljah naredil nov odbor - sicer ne vem, kako bi ga - in za predsednika postavil Janežiča, lahko to pač naredi. Želim pa, da se glede prostorov čim prej dogovorimo."

Skupaj z Janežičem smo se prepričali, da v notranjosti stavbe, v kateri je domoval OO SNS, res ni niti sledu več o njem. Da ima zdaj tam sedež OO SLS, kot je v telefonskem razgovoru omenil Barovič, pa tudi ni bilo opaziti.Na vhodu v stavbo OO SNS sicer še vedno visi tabla v modro-zlatih tonih ... "Te ne upajo zamenjati, toliko pametni pa so vendar," pravi na to Leon Janežič.