Bencin in dizel opolnoči dražja

Bencin se bo ob regionalnih cestah podražil za 1,5 odstotka, nekoliko dražje bo tudi dizelsko gorivo.

Objavljeno
26. marec 2018 18.29
Točenje goriva na bencinskem servisu. Ljubljana, Slovenija 23.maja 2016. [pogonska goriva,bencini,dizel,nafta,družba Petrol,bencinski servisi,točenje goriva]
Karel Lipnik
Karel Lipnik

V skladu z vladno uredbo, ki določa najvišje dovoljene cene nekaterih pogonskih goriv, se bodo opolnoči zvišale cene pogonskih goriv ob regionalnih cestah. Kot je znano, cene na črpalkah ob avtocestah določajo trgovci sami brez omejitev.

Bolj, za 1,5 odstotka se bo podražil 95 oktanski bencin, ki bo po novem lahko stal 1,299 evra, kar je 1,9 centa več kot zdaj. Za 50 litrski rezervoar goriva bo treba od polnoči dalje odšteti dodatnih 95 centov.

Dizelsko gorivo se bo podražilo za pol odstotka, oziroma za 0,7 centa, nova najvišja dovoljena cena bo tako znašala 1,232 evra za liter goriva. Za 50 litrski rezervoar bo treba od polnoči dalje odšteti dodatnih 35 centov.

Sicer pa se konec tedna izteče veljavnost obstoječe uredbe, s katero se določajo najvišje dovoljene cene pogonskih goriv. V vladni proceduri je od prejšnjega tedna že nova uredba, s katero bo obstoječi sistem nadzora cen pogonskih goriv podaljšan do 30. septembra.