Bo arbitražni sporazum kmalu parafiran?

Borut Pahor je napovedal, da se bosta s hrvaško kolegico Jadranko Kosor sestala 23. oktobra ob robu poslovne konference v Zagrebu, in takrat bi moral biti arbitražni sporazum že parafiran.

Objavljeno
08. oktober 2009 23.26
Zoran Potič
Zoran Potič
Ljubljana - Arbitražni sporazum o reševanju mejnega spora s sosednjo Hrvaško bi bil lahko podpisan do 23. oktobra, je včeraj po seji vlade optimistično napovedal premier Borut Pahor. Na to temo sta s hrvaško premierko Jadranko Kosor v zadnjem obdobju govorila že dvakrat, pogovarjala pa sta se zlasti o časovnem načrtu parafiranja arbitražnega sporazuma. Premiera se bosta sicer srečala tudi ob robu velike poslovne konference v Zagrebu, ki se bo začela 23. oktobra.

 

Borut Pahor včeraj ni želel razkrivati vsebine pogovorov z Jadranko Kosor, je pa dogovorjeno, je dejal, da bosta skupaj nagovorila udeležence velike poslovne konference v Zagrebu, katere gostitelja sta gospodarska ministra obeh držav. Pahor je še napovedal, da bosta imela s Kosorjevo isti dan tudi delovno kosilo. Kakor je bilo razumeti premiera, bi moral biti arbitražni sporazum o reševanju mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško do takrat že parafiran, na skupnem kosilu pa se bosta pogovorila o korakih ene in druge strani, ki bi privedli do podpisa.

 

Več v petkovi tiskani izdaji Dela.