Bo sedež tudi v Sloveniji?

Na tretjem rednem zasedanju Evromediteranske parlamentarne skupščine v Tunisu so včeraj z resolucijo podprli ustanovitev sredozemske univerze, ki bo imela po vsej verjetnosti več sedežev. V delovni skupini za pripravo projekta naj bi bili tudi Slovenci.

Objavljeno
18. marec 2007 08.00
Marko Pavliha (LDS)
Tunis - Na tretjem rednem zasedanju Evromediteranske parlamentarne skupščine v Tunisu so včeraj z resolucijo podprli ustanovitev sredozemske univerze, ki bo imela po vsej verjetnosti več sedežev. Zadnje bo natančneje opredelila posebna delovna skupina za pripravo projekta sredozemske univerze, sestavo delovne skupine, v kateri naj bi bil tudi predstavnik Slovenije, bodo potrdili aprila na sestanku biroja Evromediteranske skupščine. Dokončen predlog bodo menda potrdili na ministrski konferenci pristojnih ministrov junija v Kairu.

Evromediteranska parlamentarna skupščina šteje 240 članov, med 120 člani držav EU je 75 poslancev iz nacionalnih parlamentov članic povezave in 45 poslancev iz evropskega parlamenta. Preostalih 120 članov je iz desetih držav severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Slovenijo v Tunisu zastopajo Marko Pavliha, Vasja Klavora in Aurelio Juri, poleg njih še Mitja Grbec kot predstavnik vladne projektne skupine za sredozemsko univerzo in Rok Tomšič s slovenskega veleposlaništva v Rimu.

Več o tem v Nedelu.